Karper info
TopArtikelen
Aantal Bezoekers

   Bezoekers

   Bezoekers online


Combi, de afkorting van Combinatie, een samenvoegsel van meerdere lijnsoorten.

Soepele lijnen hebben het grote voordeel om een zeer natuurlijk aasaanbieding teweeg te brengen, het grote onoverkomelijke nadeel is dat deze lijnen zich dikwijls vernestelen tijdens het inwerpen. Stijve lijnen zijn dan weer net omgekeerd, superieur tijdens het inwerpen, maar dan weer zo stug voor aasaanbieding. Daarom gaan we gebruik maken van de voordelen van deze twee lijnsoorten.

Het haakgedeelte maak men soepel en de rest houd men stug, zo bekomt men een zeer goede rig die ten eerste goed werpt en een mooie aasaanbieding teweeg brengt.

Een combi rig kan men maken op 2 manieren.

 

 

Gecoate lijnsoorten.

Gecoate lijnsoorten zijn niet meer weg te denken uit onze visserij, niet enkel bevorderd het de schuurbestendigheid van de lijn, ook voor het inwerpen zijn deze lijnen uniek.

Elk merk heeft wel zo zijn gecoate lijnen, ik herinner me nog de opkomst van Snakeskin en Snakebite van Kryston,nu zovele jaren later zijn er 1001 soorten te verkrijgen.

PB-Products Jellywire, Korda Hybride, Fox Insider etc

Men neemt een 35 tal cm gecoate lijn,men stript ongeveer 16 cm coating af.

Je maakt de rig verder af zoals een standaardrig, je zorgt dat je een drie tot viertal cm ongecoate lijn overhoud voor je haak, dit is je soepel gedeelte en geeft de haak genoeg bewegingsvrijheid om te kantelen. Je kan deze rig uiteraard ook afwerken met een LA.

Ook hier weer op enkele plaatsen wat putty aanbrengen om de rig mooi tegen de bodem aan te houden.

 

 

Combinatie van 2 lijnen.

Hier maak men gebruik van 2 lijnen, de keuze is onbeperkt van stiffmatriaal tot leadcore voor het stijve gedeelte, en van Silkworm ( Kryston ) tot Mega Silk van Fox.

Men neemt ongeveer 15 cm soepel materiaal en maak hier een standaardrig van.

Op een drietal cm voor de haak bevestig je de soepele lijn aan de stijve lijn, dit door middel van de Albrightknoop of de polomarknoop of door een connector ( rigring, kleine wartel, Flexi-swivel ).

Op bijgevoegde foto's zie je het vervaardigen van de rig en van de beide knopen die ik gebruik voor het verbinden van de twee lijnen.

Met een combirig kan men alle kanten uit, men kan deze ook gebruiken in D-rig voor pop-up presentatie.


Creatie datum : 28/10/2008 : 12:27
Laatste wijziging : 28/10/2008 : 12:27
Categorie : rigs
Pagina gelezen 8498 keren


Print preview Print preview     Print deze pagina Print deze pagina


Er heeft nog niemand gereageerd.


Dit zijn de laatst gevangen karpers door mij.


10-07-2010 3 pond 3-07-2010 12 pond 13-06-2010 24 pond 30-05-2010 18 pond 08-10-08 24 pond 08-08-08 8 pond 08-07-08 16 pond 08-04-08 6 pond

Deze foto's zie je groter in het fotoboek en nog veel meer.

Contact me

email.jpg

 
karper films

Boven