Karper info
TopArtikelen
Aantal Bezoekers

   Bezoekers

   Bezoekers online


Let op!
De Vinkeveense plassen zijn mooi maar hebben vanwege de grote diepte van met name de Noordplas soms een verraderlijk karakter. Reeds bij windkracht 4 of meer kan een zeer onberekenbare golfslag ontstaan die het voor kano’s en fluisterboten zeer gevaarlijk kan maken. Let op het weer en ga bij twijfel niet de plassen op! 

houd hier rekening mee!!!!!
 

Zandeiland 1

 

Zandeiland 1 is vanaf het parkeerterrein Winkelpolder te voet bereikbaar, via een brug. Op het eiland is, naast een zandstrand, een speelveld en een aanlegplaats ook een steiger met opstapplaats voor kano’s.
Ook is er een horeca-paviljoen, met uitzicht op het plassen. Hier is ook het beheerskantoor van het recreatieschap gevestigd.
In de zomer van 2007 is een nieuwe (zomer-)brug van eiland 1 naar eiland 2 geopend.

 

 

Zandeiland 2


Er is een zwemstrandje, een speelveld en een toiletgebouw. Sinds de zomer van 2007 is eiland 2 ook te voet bereikbaar: er is een brug tussen eiland 1 en 2 in gebruik genomen. De brug wordt in het najaar verwijderd, en in het voorjaar teruggeplaatst, om zeilers en andere bootrecreanten in die periode een snellere doorgang te bieden.
De mogelijkheid wordt onderzocht om enkele keren per jaar een besloten bedrijfsfeest te organiseren.
Er wordt tevens nagegaan of een nieuw, voor De Ronde Venen aantrekkelijk, festival kan worden aangetrokken.

 

kaart Vinkeveense Plassen

 

Zandeiland 4 en 5


Eiland 4 en 5 zijn vanaf de Baamburgse Zuwe ‘over land’ bereikbaar. Vanaf eiland 4 kun je goed duiken: er is een duikparcours onder water aangelegd (met onder andere een onderwaterhuis en een bus) en op het water is een markering aangebracht zodat boten eromheen varen. Om hier te duiken is een ontheffing nodig, die bij havens in de buurt verkrijgbaar is.
Bij de entree van de duikzoner zijn enkele invalidenparkeerplaatsen gemarkeerd. Er is een folder beschikbaar met meer informatie.
Sinds 2006 is er een duikplatform dat het recreatieschap adviseert en informeert.

 

 

Overige eilanden 6,7,8,9,10,11 en 12


De overige zandeilanden zijn alleen over water bereikbaar, en zijn uitgerust met aanlegplaatsen, lig- en speelvelden en veelal een zwemstrandje.
Soms worden (delen van) eilanden verhuurd voor speciale activiteiten of evenementen.

Rust
De meeste mensen komen voor hun rust naar de Vinkeveense plassen. Wij vragen u om daarmee rekening te houden. Maak geen onnodig lawaai. Het gebruik van een aggregaat kan bijvoorbeeld heel hinderlijk zijn. Radiografisch bestuurde bootjes en vliegtuigen maken veel lawaai. Daarom zijn ze hier niet toegestaan.
Wij vinden het vanzelfsprekend dat op de eilanden, ook de bij uitstek voor dagrecreatie bestemde zandeilanden 4 en 5, niet met auto’s, brommers en dergelijke wordt gereden. Alleen de op eiland 4 gevestigde watersportvereniging kan voor bijzondere gelegenheden met auto’s achter het hek komen.

Vuur
Een kampvuur is natuurlijk heel gezellig. Jammer genoeg duurt het erg lang voordat een grasmat weer aangegroeid is, wij vragen u daarom geen open vuur te stoken.
Natuurlijk kunt u wel barbecuen, mits u een daarvoor bestemd apparaat gebruikt. Zet als voorzorg wel een emmer water binnen handbereik om te kunnen blussen.

Tenten
Hoe avontuurlijk het voor de kinderen ook mag zijn, tenten zijn niet toegestaan op de eilanden, ook niet overdag. Een tent neemt al gauw veel ruimte in beslag en als u het mag, mag een ander het ook. Als kampeerplaats zijn de eilanden niet geschikt.

De toezichthouder van het recreatieschap en de politie mogen op grond van de verordening een bekeuring uitschrijven bij overtreding van de regels.


Creatie datum : 21/09/2008 : 21:38
Laatste wijziging : 17/02/2009 : 19:14
Categorie : De Vinkeveense Plassen
Pagina gelezen 15946 keren


Print preview Print preview     Print deze pagina Print deze pagina


Er heeft nog niemand gereageerd.


Dit zijn de laatst gevangen karpers door mij.


10-07-2010 3 pond 3-07-2010 12 pond 13-06-2010 24 pond 30-05-2010 18 pond 08-10-08 24 pond 08-08-08 8 pond 08-07-08 16 pond 08-04-08 6 pond

Deze foto's zie je groter in het fotoboek en nog veel meer.

Contact me

email.jpg

 
karper films

Boven